مهريه؛ مكانيسمي جبراني براي حقوق نداشته

به خبرنامه تخصصي برنامه نويسي و سئو خوش آمديد.

مهريه؛ مكانيسمي جبراني براي حقوق نداشته

۲۰ بازديد

به گفته يك جامعه شناس زن ، برخي از زنان در حال حاضر براي جبران مهريه براي جبران سلب حقوق خاصي در ازدواج ، كه مانع ازدواج مجدد مردان يا اعمال حق طلاق آنها مي شود ، يا اگر يك مرد با اگر زن موافق طلاق نيست ، زن مي تواند مهريه را وسيله اي …

مهريه؛ مكانيسمي جبراني براي حقوق نداشته https://livemag.ir/2021/01/مهريه؛-مكانيسمي-جبراني-براي-حقوق-نداش/ https://livemag.ir/2021/01/مهريه؛-مكانيسمي-جبراني-براي-حقوق-نداش/#respond مجله زنده خبري Tue, 19 Jan 2021 01:29:53 0000 اجتماعي https://livemag.ir/2021/01/مهريه؛-مكانيسمي-جبراني-براي-حقوق-نداش/ به گفته يك جامعه شناس زن ، برخي از زنان در حال حاضر براي جبران مهريه براي جبران سلب حقوق خاصي در ازدواج ، كه مانع ازدواج مجدد مردان يا اعمال حق طلاق آنها مي شود ، يا اگر يك مرد با اگر زن موافق طلاق نيست ، زن مي تواند مهريه را وسيله اي …

به گفته يك جامعه شناس زن ، برخي از زنان در حال حاضر براي جبران مهريه براي جبران سلب حقوق خاصي در ازدواج ، كه مانع ازدواج مجدد مردان يا اعمال حق طلاق آنها مي شود ، يا اگر يك مرد با اگر زن موافق طلاق نيست ، زن مي تواند مهريه را وسيله اي براي دستيابي به حق طلاق قرار دهد. به عبارت ديگر ، مهريه براي زنان مكانيسمي جبراني است كه بايد جبران محروميت آنها از برخي حقوق را داشته باشد ، در حالي كه محروميت اقتصادي از زنان نيز مي تواند يكي از عواملي باشد كه آنها را به مطالبه مهريه ترغيب مي كند.

سيمين كاظمي در مصاحبه با مجله زنده خبري ، وي با بيان اينكه يكي از مطالبات زنان برابري قانوني در خانواده است ، اظهار داشت: در واقع ساختار اجتماعي و اقتصادي زنان را از حقوق محروم مي كند و در عوض بار زندگي را بر دوش مردان مي گذارد. در چنين شرايطي طبيعي است كه زن بخواهد فقط از دري كه قانون برايش باز كرده استفاده كند. اگر زن و مرد در جامعه از حقوق و منابع مساوي برخوردار باشند ، مهريه ثروتي غيرمنتظره ، غيرقانوني و غيرقابل دفاع است ، اما در شرايط فعلي كه زنان از آن محروم هستند ، مهريه مهم و تنها راه حل زنان است.

القا اشتغال و جهيزيه غيرضروري زنان براي حمايت از زنان پس از طلاق

به گفته وي ، يكي از دلايل جهيزيه زنان وضعيت شغلي آنها است. در جامعه زنان ما اين ايده القا مي شود كه اشتغال براي زنان غيرضروري است و بنابراين زنان فرصت شغلي كمي دارند. فقط حدود 18٪ از كارمندان زن هستند. بنابراين ، راه زندگي زنان براي ازدواج اين است كه ازدواج كنند و به عبارت دقيق تر ، مردي كه در نقش شوهر است بايد هزينه زندگي خود را بپردازد و مهريه را پس از طلاق به عنوان نگهداري در آينده تعيين كند.

كاظمي همچنين گفت كه زنان مي خواهند در طلاق ، ترك كشور ، حضانت فرزند ، ادامه تحصيل و اشتغال از حقوق مشابه مردان برخوردار شوند. اين قانون به طور يكجانبه چنين حقوقي را به مردان مي داد و به نوعي مردان را كاملاً تحت كنترل زنان قرار مي داد ، زناني كه مي توانستند هر زمان كه بخواهند براي زنان و آينده آنها تصميم بگيرند.

معايب حقوقي و محروميت اجتماعي دو عامل روي آوردن به مهريه است

وي معتقد است كه هم كمبودهاي قانوني زندگي مشترك و هم محروميت هاي اجتماعي و اقتصادي زنان ، مهريه را به عنوان راه حلي براي زنان مهم كرده است. اگر زنان ، مانند مردان ، حق اشتغال و درآمد ، داشتن ارثي يكسان و برخورداري از حقوق برابر در قرارداد ازدواج را داشته باشند ، تعيين مهريه ديگر موضوعي ندارد و بايد فوراً توسط قانون برداشته شود.

اين جامعه شناس زن ادامه داد: يك مرد مي تواند يك زن را طلاق دهد ، او مي تواند زن ديگري را هر زمان كه بخواهد بردارد ، او را از زندگي با فرزندانش محروم كند ، از خروج وي از كشور جلوگيري كند و يا حتي از خانه خارج شود ، او مي تواند از كار زن جلوگيري كند و اجازه نده كه درس بخونه از طرف ديگر ، در عقد نكاح نيز موضوع مهريه به عنوان فرصتي براي زني كه زن و مرد براي آن توافق مي كنند ذكر شده است و مرد موافقت مي كند جهيزيه را به اشكال مختلف به زن بدهد كه يكي از آنها سكه است.

ضعف سيستم اجتماعي و حقوقي ، دليل سو abuse استفاده از مهريه توسط برخي از زنان

اين فعال زنان در مورد سو ab استفاده هايي كه برخي از زنان هنگام تعيين جهيزيه سنگين انجام مي دهند ، توضيح داد: ابتدا بايد توجه داشت كه اين روش چقدر رايج است و چند درصد از زنان بدون هدف زندگي مشترك فقط مي خواهند جهيزيه خود را انجام دهند. در واقع ، ما نمي توانيم يك قاعده كلي را با استثنا قضاوت كنيم. مهريه در سيستم حقوقي ماقبل مدرن و در جامعه سنتي تحت سلطه احساسات طراحي شده است و كاركردهايي قابل مقايسه با چنين جامعه اي دارد ، اما اكنون مي توان به جامعه اي نيمه مدرن كه در آن عقلانيت و محاسبه عقلاني ظهور مي كند ، نقل مكان كرد. انتظار مي رود عملكردهاي آن تغيير كند يا اختلالات عملكردي آن ظاهر شود.

به گفته وي ، اين واقعيت كه زنان خواهان استفاده از تنها قدرتي هستند كه قانون به آنها اعطا كرده است – مهريه ، به روشي غيرمعمول ، به دليل ضعف سيستم اجتماعي و حقوقي است كه نتوانسته قوانين و حقوق زن و مرد را بر اساس واقعيات و نيازها بنا كند. جامعه مدرن تدوين كردن.

حبس مردان بدهكار مهريه اي در زندگي زنان باز نمي كند

كاظمي در بخشي ديگر از سخنان خود درباره حبس مردان به دليل مهريه گفت: “مردان نمي توانند تعهدي را كه از ابتدا جامعه به آنها تحميل شده بود انجام دهند و آنها آن را در دوران ازدواج پذيرفتند ، و در نتيجه بسته شود ” اين اساساً ناخوشايند است و پيامدهايي دارد. از طرف ديگر ، فقط با بستن يك مرد هيچ گشايشي در زندگي زن وجود ندارد. رويكرد به موضوع مهريه نه مي تواند از حبس يك مرد دفاع كند و نه مي تواند از محروميت از حق زنان چشم بپوشد. به همين دليل است كه لازم است به ريشه هاي اين مشكل توجه شود و مشكل به طور ريشه اي حل شود. مردان نبايد به زندان بروند ، و زنان نبايد بدون هيچ گونه حقوق و منابع مالي رها شوند ، بايد هر دو طرف قضيه ديده شود.

تقسيم كار بر اساس جنسيت و محدوديت هاي زنان

اين جامعه شناس زنان همچنين گفت: وضعيت برابري حقوقي در كشورهاي مختلف متفاوت است ، تقريباً در همه جوامع تقسيم جنسيت كار وجود دارد و تا حدي اين وضعيت زنان را تحت تأثير قرار داده و زنان را به خانواده محدود كرده و برخي از آنها را محروم كرده است. حقوق. در تقسيم كار بين دو جنس ، نقش معيشت به مردان و نقش خانگي به زنان اختصاص داده مي شود و اين تقسيم كار در مقايسه با مردان زمينه اقتصادي وابسته اي را براي زنان ايجاد مي كند. چنين تقسيم كار به خودي خود نابرابري جنسيتي را تسهيل مي كند. پس از كشمكش هاي فمينيست ها و فعالان حقوق زنان و مطالبات توده هاي زنان در كشورهاي مختلف ، حداقل تلاش شده است قوانيني تدوين شود كه حقوق زنان را تضمين كند يا شرايط دستيابي به برخي حقوق توسط زنان را فراهم كند. .

وضعيت نامطلوب مهريه و لزوم برخورد با آن براي جلوگيري از عواقب جدي آن

كاظمي افزود: موضوع مهريه در حال حاضر وضعيت نامطلوبي است ، زيرا با گسترش گراني و فقر ، تعداد مرداني كه نمي توانند جهيزيه را پرداخت كنند افزايش يافته و اين آنها را به زندان مي اندازد. از طرف ديگر ، در بعضي موارد ، كل زندگي اقتصادي زنان در آستانه طلاق به مهريه بستگي دارد. چنين وضعيتي مستلزم مداخله و حل و فصل است و بديهي است مداخله در اين رابطه هنگامي منجر به نتايج مثبت مي شود كه هر دو طرف قرارداد ازدواج تحت حمايت قانون قرار گيرند.

اين جامعه شناس زنان در پايان اظهار داشت: در بيانيه فعالان حقوق زنان در مورد مهريه ، امضا كنندگان راه حل هايي را پيشنهاد كردند كه مي تواند براي يك راه حل عادلانه براي اين مسئله مفيد باشد كه به جاي مهريه ، تصميم براي نصف دارايي و زنان براي برخورداري از حقوق برابر. با مرد ، اگر مرد قادر به پرداخت مهريه نباشد و زن شرايط مالي قابل قبولي نداشته باشد ، مهريه توسط خزانه به او پرداخت مي شود ، زن پس از طلاق مسكن ، فرصت هاي شغلي ، حقوق بازنشستگي و بيمه خواهد داشت. و … كه يكي از آن تصميمات است. بي توجهي به حقوق زنان مطلقه مي تواند عواقب جدي به همراه داشته باشد كه بايد در هر تصميم مهريه مورد توجه قرار گيرد.

انتهاي پيام

https://livemag.ir/2021/01/مهريه؛-مكانيسمي-جبراني-براي-حقوق-نداش/feed/ 0

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.